Ir Annemarieke D. Peeterman-Architect

You Are Viewing

Referenties

Ir. S.U. Barbieri – TU Delft:

“Met geen enkele aarzeling weet Annemarieke zich te meten met een moeilijke situatie en met een reeks voorstellen van beroemde architecten. Het betreft een woningbouwplan op het Olympisch stadionterrein in Amsterdam.
De stedenbouwkundige opzet, de woning typologieën en voor de architectonische afwerking getuigt van grote kwaliteit en vooral van vakmanschap en ontwerptalent.”

————–

A.P. Brinkman:

“Annemarieke is in haar functie verantwoordelijk voor het architectonisch ontwerp (zowel exterieur als interieur) van projecten van verschillende omvang. Zij begeleidt projecten van initiatieffase tot en met oplevering. Haar werkzaamheden hiervoor variëren van het houden van interviews met en het presenteren van haar ontwerpen aan de cliënt tot het leidinggeven aan bouwkundige tekenaars en begeleiden van de uitvoering.
De ontwerpconcepten worden door Annemarieke  tot op detailniveau doorgevoerd en eigenhandig uitgewerkt, waarbij zij zeer nauwkeurig en klantgericht te werk gaat in goede samenwerking en overleg met het projectteam.“

————–

A.C. Goedhart:

“Annemarieke heeft voor ons verschillende projecten getekend, begeleid en de directie gevoerd over de uit te voeren bouwprojecten.
Wij zijn zeer tevreden over het architectonische inzicht van Annemarieke en het uiteindelijke resultaat is in alle gevallen naar volle tevredenheid geweest.
Ook haar inbreng tijdens het bouwproces en het vermogen om partijen tijdens dit proces te binden, heeft bij ons veel respect afgedwongen.
Ze weet de wensen van de opdrachtgever te respecteren, ze kan zich inleven in diens wens, smaak en de mogelijkheden en ze staat open voor andere ideeën.
Als het zich zou voordoen, zouden we zeker weer met Annemarieke in zee gaan.”

————–

Menno en Jeannette de Jager:

“In 2007 heeft Annemarieke Peeterman werkzaamheden voor ons verricht:
Ontwerpen van een nieuwe ruimte voor de keuken.
Ontwerpen van een plan met betrekking tot invulling van keuken met apparatuur.
Ontwerpen van type/kleur kastdeuren.
Helpen bij keuze van aanrechtblad.
Ondersteunen van zoeken naar soort verlichting.
Constructieontwerp voor de keuken, waarbij draagmuur vervangen door een stalen constructie.
Installatie van airco in de keuken.
Zorgdragen voor een goede afstemming van werkzaamheden tussen de verschillende werk-disciplines (zoals aannemer, loodgieter, tegelzetter, elektricien ed.)
Doel was in zo kort mogelijke tijd (ongeveer 6 weken) de keuken uit te breiden en te verbouwen.
Hierbij heeft Annemarieke het hele verbouwproces begeleid, waarbij gedurende een aantal dagen in de week alle werkzaamheden gecontroleerd werden.
In geval van problemen heeft zij meegeholpen naar het zoeken van oplossingen.
Annemarieke heeft naar volle tevredenheid deze werkzaamheden volbracht en uitstekend geholpen bij alles wat hierbij aandacht nodig had.”

————–

Ed Klungers en Suzanne Geerlings:

“Wij hebben twee naast elkaar gelegen huizen in Bloemendaal samengevoegd tot één woonhuis. Annemarieke heeft ons in dat project begeleid. Zij heeft de ontwerpen gemaakt, alle vergunningen geregeld, had zeer creatieve en goede ideeën en de samenwerking was erg fijn. Ook heeft zij onze keuken ontworpen tot volle tevredenheid.

Het was erg prettig dat zij ook goed samenwerkte met de aannemer, die zij ons had aanbevolen. Wij konden volledig op haar vertrouwen en problemen werden direct en adequaat opgelost. Wij zijn erg blij dat we haar hebben ingeschakeld en bevelen haar van harte aan. “

————–

Ellen Fransen en Martijn Vos:

“Annemarieke’s werk vinden wij van hoge kwaliteit en zij bewaakt die kwaliteit van het ontwerp gedurende de uitvoering.

Haar meerwaarde voor ons was dat zij de totale renovatie van onze woning heeft gedaan: in constructie, volume, vorm en kleur heeft zij samen met ons de functies en ruimte meer dan uitstekend ontworpen en ook de hele uitvoering begeleid. Zij begrijpt en vertaalt de wensen van de opdrachtgever heel goed. Wij hadden van begin af aan vertrouwen in het proces en een prettig teamgevoel bij onze rigoureuze verbouwing.

Naast inspirerend en creatief geeft zij in het proces op natuurlijke wijze echt ruimte, toont zich flexibel en staat open voor eigen ideeën van de opdrachtgever.

Annemarieke heeft kennis van en een uitstekend gevoel voor detail, afwerking en materialen. Wij hebben erg plezierig met haar samengewerkt en kunnen haar deskundigheid (en vrolijkheid) van harte aanbevelen.”

————–