Recente projecten

 

Filosofie

De basis van een goed ontwerp is een goed concept.

Om dit te ontwikkelen is het voor mij van groot belang om allereerst goed te luisteren naar de wensen van mijn opdrachtgever en om grondig
te inventariseren wat de (bouwkundige) mogelijkheden van het object zijn.

Als een concept goed in elkaar zit, volgt de verdere invulling van het ontwerp op een vanzelfsprekende manier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan
(bouwkundige) detailleringen, materialisering, kleurgebruik, sanitair, etc.

No dream too big, no detail too small…

Portfolio

 

Samenwerking

Mijn doel is om uw ideeën en wensen zo goed mogelijk te vertalen naar een voor u  passende woonsituatie. Om dit doel te realiseren kan ik ondermeer de volgende onderdelen  van het bouwproces voor u voor mijn rekening nemen:

–        Het maken van ontwerpvoorstel van uw (ver)bouwplannen, waarbij rekening wordt gehouden met:
          – Uw persoonlijke wensen en eisen
          – De bouwkundige mogelijkheden van het woonhuis en de omgeving
          – De (bouwkundige) eisen welke o.a. worden gesteld door de gemeente, de overheid, bouwbesluit etc.
–        Het aanvragen van een omgevingsvergunning met alle daarbij behorende (soms door derden te leveren) documenten
–        Het maken van ontwerpvoorstel(len) voor onder meer keukens, badkamers en (vast) meubilair
–        Voorstel of advies met betrekking tot materialisering, kleurgebruik, sanitair, technische installaties etc.
–        Het vertalen van ontwerpvoorstel(len) tot bestek- en detailtekeningen en bijbehorende werkomschrijving ten behoeve van prijsvorming
–        Het uitschrijven van en adviseren bij een aanbesteding bij één of meerdere aannemers en/of meubelmakers
–        Het maken van diverse werk- en detailtekeningen ten behoeve van de bouwkundige uitvoering en/of de productie van keukens  en (vast) meubilair
–        Bouwkundige begeleiding c.q. directievoering tijdens het bouwproces

Als architect vind ik communicatie en betrokkenheid van wezenlijk belang voor een goede en doorzichtige samenwerking, vanaf het begin van het bouwproces tot aan oplevering van het project. Het opzetten van een enthousiast project team met onder andere opdrachtgever, aannemer(s) etc., zie ik als één van de uitdagingen binnen mijn vakgebied.

Afhankelijk van de wens van u als opdrachtgever kan ik één of meerdere onderdelen van het bouwproces voor u uitvoeren. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. Twee mogelijkheden zijn bijvoorbeeld:
–        Op projectbasis: In dit geval begeleid ik uw project van concept tot oplevering.
          Hierbij kan mijn honorarium bestaan uit een percentage van gemiddeld 10-14% van de bouwsom;
–        Per opdracht: Als er bijvoorbeeld slechts behoefte aan  is dat ik één van bovenstaande onderdelen van het bouwproces voor mijn rekening neem.
          Hierbij breng ik een uurtarief van gemiddeld € 105,00 in rekening, afhankelijk van het soort werkzaamheden.

Vanzelfsprekend ontvangt u vooraf altijd  een duidelijke offerte.

Op al mijn werkzaamheden zijn de ‘Algemene Voorwaarden voor Adviseurs van Opdrachtgevers’ van toepassing welke zijn vastgelegd in ‘De Nieuwe Regeling (DNR)’.

Dreams are reality waiting to happen…

Referenties

Ir. S.U. Barbieri – TU Delft:

“Met geen enkele aarzeling weet Annemarieke zich te meten met een moeilijke situatie en met een reeks voorstellen van beroemde architecten. Het betreft een woningbouwplan op het Olympisch stadionterrein in Amsterdam. De stedenbouwkundige opzet, de woning typologieën en voor de architectonische afwerking getuigt van grote kwaliteit en vooral van vakmanschap en ontwerptalent.”

————–

A.P. Brinkman:

“Annemarieke is in haar functie verantwoordelijk voor het architectonisch ontwerp (zowel exterieur als interieur) van projecten van verschillende omvang. Zij begeleidt projecten van initiatieffase tot en met oplevering. Haar werkzaamheden hiervoor variëren van het houden van interviews met en het presenteren van haar ontwerpen aan de cliënt tot het leidinggeven aan bouwkundige tekenaars en begeleiden van de uitvoering. De ontwerpconcepten worden door Annemarieke  tot op detailniveau doorgevoerd en eigenhandig uitgewerkt, waarbij zij zeer nauwkeurig en klantgericht te werk gaat in goede samenwerking en overleg met het projectteam.“

————–

A.C. Goedhart:

“Annemarieke heeft voor ons verschillende projecten getekend, begeleid en de directie gevoerd over de uit te voeren bouwprojecten. Wij zijn zeer tevreden over het architectonische inzicht van Annemarieke en het uiteindelijke resultaat is in alle gevallen naar volle tevredenheid geweest. Ook haar inbreng tijdens het bouwproces en het vermogen om partijen tijdens dit proces te binden, heeft bij ons veel respect afgedwongen. Ze weet de wensen van de opdrachtgever te respecteren, ze kan zich inleven in diens wens, smaak en de mogelijkheden en ze staat open voor andere ideeën. Als het zich zou voordoen, zouden we zeker weer met Annemarieke in zee gaan.”

————–

Menno en Jeannette de Jager:

“In 2007 heeft Annemarieke Peeterman werkzaamheden voor ons verricht: Ontwerpen van een nieuwe ruimte voor de keuken. Ontwerpen van een plan met betrekking tot invulling van keuken met apparatuur. Ontwerpen van type/kleur kastdeuren. Helpen bij keuze van aanrechtblad. Ondersteunen van zoeken naar soort verlichting. Constructieontwerp voor de keuken, waarbij draagmuur vervangen door een stalen constructie. Installatie van airco in de keuken. Zorgdragen voor een goede afstemming van werkzaamheden tussen de verschillende werk-disciplines (zoals aannemer, loodgieter, tegelzetter, elektricien ed.) Doel was in zo kort mogelijke tijd (ongeveer 6 weken) de keuken uit te breiden en te verbouwen. Hierbij heeft Annemarieke het hele verbouwproces begeleid, waarbij gedurende een aantal dagen in de week alle werkzaamheden gecontroleerd werden. In geval van problemen heeft zij meegeholpen naar het zoeken van oplossingen. Annemarieke heeft naar volle tevredenheid deze werkzaamheden volbracht en uitstekend geholpen bij alles wat hierbij aandacht nodig had.”

————–

Nina. F. K.:

“I am extremely pleased by the results of the work done on my new apartment!

It is BEAUTIFUL!

Your original vision, with a few centimeters pushed here and there, has turned into something amazing! ….Thank you!  Thank you. Thank you…..

I wasn’t always an ‘easy client’, but you have always been patient and collaborative.  You always listened to my ideas and turned them into something better!

Also the kitchen fits into the great atmosphere we created. Even though it is not made by the company you suggested, it couldn’t have happened if you hadn’t done all that preliminary work. “

————–

Cornelie en Dick Rüger:

“Annemarieke heeft in haar ontwerpen een zeer goed oog voor zowel de grote lijnen als het detail, een goed gevoel voor de wensen van de opdrachtgever en is een professionele partner voor de (onder)aannemers en uitvoerders.

Zij kan heel goed door bestaande ruimtes en structuren heenkijken, waardoor een verbouwingsplan vaak hele nieuwe ideeën en mogelijkheden oplevert. Om deze te realiseren werkt zij alleen samen met professionele aannemers en uitvoerders.

Bij de voorbereidingen en tijdens de bouwbegeleiding van de projecten die ze voor ons heeft uitgevoerd, heeft Annemarieke ons veel werk uithanden genomen zonder onze belangen en verwachtingen als opdrachtgever uit het oog te verliezen.

De verschillende verbouwingen zijn allemaal naar grote tevredenheid verlopen en het mooie en kwalitatief hoogstaande eindresultaat is te zien in haar portfolio“ – Zie: 08a. Verbouwing woonhuis te Bloemendaal (fase 1) en 08b. Verbouwing woonhuis te Bloemendaal (fase 2) –

————–

Ed Klungers en Suzanne Geerlings:

“Wij hebben twee naast elkaar gelegen huizen in Bloemendaal samengevoegd tot één woonhuis. Annemarieke heeft ons in dat project begeleid. Zij heeft de ontwerpen gemaakt, alle vergunningen geregeld, had zeer creatieve en goede ideeën en de samenwerking was erg fijn. Ook heeft zij onze keuken ontworpen tot volle tevredenheid.

Het was erg prettig dat zij ook goed samenwerkte met de aannemer, die zij ons had aanbevolen. Wij konden volledig op haar vertrouwen en problemen werden direct en adequaat opgelost. Wij zijn erg blij dat we haar hebben ingeschakeld en bevelen haar van harte aan. “

————–

Ellen Fransen en Martijn Vos:

“Annemarieke’s werk vinden wij van hoge kwaliteit en zij bewaakt die kwaliteit van het ontwerp gedurende de uitvoering.

Haar meerwaarde voor ons was dat zij de totale renovatie van onze woning heeft gedaan: in constructie, volume, vorm en kleur heeft zij samen met ons de functies en ruimte meer dan uitstekend ontworpen en ook de hele uitvoering begeleid. Zij begrijpt en vertaalt de wensen van de opdrachtgever heel goed. Wij hadden van begin af aan vertrouwen in het proces en een prettig teamgevoel bij onze rigoureuze verbouwing.

Naast inspirerend en creatief geeft zij in het proces op natuurlijke wijze echt ruimte, toont zich flexibel en staat open voor eigen ideeën van de opdrachtgever.

Annemarieke heeft kennis van en een uitstekend gevoel voor detail, afwerking en materialen. Wij hebben erg plezierig met haar samengewerkt en kunnen haar deskundigheid (en vrolijkheid) van harte aanbevelen.”

————–

If you can dream it, we can make it…

Contact

Wilt u in een persoonlijk gesprek een betere indruk krijgen of wilt u weten of mijn ontwerpstijl en werkwijze bij u en binnen uw plannen passen?
Neem dan contact op voor een geheel vrijblijvend oriënterend gesprek. Ik kom graag bij u langs om uw wensen te bespreken.

_MG_6320_r_zw

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Bericht